VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

OESO: 'Nog langer werken'

Geplaatst op: 16-04-2014, 10:11:37

Nederland zal nog meer werk moeten maken van het langer aan de slag houden van oudere werknemers. Dat meent de OESO, die recente maatregelen zoals verhoging van de pensioenleeftijd als onvoldoende bestempelt.

Dat blijkt uit een kritisch rapport dat de OESO vanmiddag in Den Haag aan minister Asscher (Sociale Zaken) zal overhandigen.

"Door nog meer mensen langer aan het werk te houden kan Nederland de nadelige gevolgen van de vergrijzing onder controle krijgen en lopen de uitgaven niet uit de hand", aldus de economische denktenk van rijke landen, die vindt dat het kabinet er nog een flinke schep bovenop moet doen.

"De hervorming van het afgelopen decennium, zoals de verhoging van de pensioenleeftijd, hebben een effect gehad. Maar er zal echt nog meer moeten worden gedaan om de vergrijzingsproblematiek echt te tackelen", zo meldt de OESO.

De leeftijd waarop mensen gemiddeld met pensioen gaan, loopt de laatste jaren op door het afschaffen van de vut en het ophogen van de AOW-leeftijd. Tussen 2000 en 2006 stopte de Nederlander in doorsnee op zijn 61e jaar met werken. Inmiddels werkt hij gemiddeld al door tot hij 63,9 is. Maar kijkend naar de snelle stijging van de gemiddelde levensverwachting en vergrijzing is dit volgens de OESO kennelijk dus nog niet genoeg.

Bron: www.dft.nl van 16 april 2014.

Vorige pagina